Sörös-mézes bőrős császárhús recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1-1,3 kg bőrős császárhús
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint őrölt kömény
- ízlés szerint zsír
- ízlés szerint sör
- ízlés szerint méz
Elkészítése:
A húst megmossuk, megszárítjuk és éles késsel a bőrét beirdaljuk. A fűszerekkel jól megkenjük és tepsibe helyezzük. Érdemes a burgonyát a hús alá tenni, így egyszerre lesz kész a köretünk is.
A húst zsírral megkenjük, némi vizet öntünk alá és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb 2 órán keresztül, lefedve sütjük. A húst itt-ott fogpiszkálóval tűzdeltem meg, hogy a lefedésre szánt fólia ne égjen rá a bőrre.
Sütés közben időnként sörrel locsoljuk, amikor pedig a hús megpuhul mézzel (én krém mézet használtam) kenjük meg, illetve meglocsoljuk még sörrel és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe, majd készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









