Sörös-mézes bőrős császárhús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1-1,3 kg bőrős császárhús
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint őrölt kömény
- ízlés szerint zsír
- ízlés szerint sör
- ízlés szerint méz
Elkészítése:
A húst megmossuk, megszárítjuk és éles késsel a bőrét beirdaljuk. A fűszerekkel jól megkenjük és tepsibe helyezzük. Érdemes a burgonyát a hús alá tenni, így egyszerre lesz kész a köretünk is.
A húst zsírral megkenjük, némi vizet öntünk alá és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb 2 órán keresztül, lefedve sütjük. A húst itt-ott fogpiszkálóval tűzdeltem meg, hogy a lefedésre szánt fólia ne égjen rá a bőrre.
Sütés közben időnként sörrel locsoljuk, amikor pedig a hús megpuhul mézzel (én krém mézet használtam) kenjük meg, illetve meglocsoljuk még sörrel és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe, majd készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »