Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörös-mézes bőrős császárhús recept

Sörös-mézes bőrős császárhús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1-1,3 kg bőrős császárhús
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint őrölt kömény
    • ízlés szerint zsír
    • ízlés szerint sör
    • ízlés szerint méz

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, megszárítjuk és éles késsel a bőrét beirdaljuk. A fűszerekkel jól megkenjük és tepsibe helyezzük. Érdemes a burgonyát a hús alá tenni, így egyszerre lesz kész a köretünk is.

    A húst zsírral megkenjük, némi vizet öntünk alá és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb 2 órán keresztül, lefedve sütjük. A húst itt-ott fogpiszkálóval tűzdeltem meg, hogy a lefedésre szánt fólia ne égjen rá a bőrre.

    Sütés közben időnként sörrel locsoljuk, amikor pedig a hús megpuhul mézzel (én krém mézet használtam) kenjük meg, illetve meglocsoljuk még sörrel és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe, majd készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek