Sörös-mézes bőrős császárhús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1-1,3 kg bőrős császárhús
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint őrölt kömény
- ízlés szerint zsír
- ízlés szerint sör
- ízlés szerint méz
Elkészítése:
A húst megmossuk, megszárítjuk és éles késsel a bőrét beirdaljuk. A fűszerekkel jól megkenjük és tepsibe helyezzük. Érdemes a burgonyát a hús alá tenni, így egyszerre lesz kész a köretünk is.
A húst zsírral megkenjük, némi vizet öntünk alá és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb 2 órán keresztül, lefedve sütjük. A húst itt-ott fogpiszkálóval tűzdeltem meg, hogy a lefedésre szánt fólia ne égjen rá a bőrre.
Sütés közben időnként sörrel locsoljuk, amikor pedig a hús megpuhul mézzel (én krém mézet használtam) kenjük meg, illetve meglocsoljuk még sörrel és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe, majd készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »