Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéstarja tejszínes gombával recept

Sertéstarja tejszínes gombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet tarja (csont nélkül)
    • 50 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • só (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 1 kk kakukkfű
    • csipet szerecsendió
    • 1 db babérlevél
    • 1 tk pirospaprika
    • 2 ek kukoricaliszt
    • 1,5 dl fehérbor
    • 2 dl főzőtejszín
    • 3 dkg vaj
    • 3 ek étolaj

    Elkészítése:

    A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják, majd forgassuk bele a kukoricalisztbe.

    Ezután egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat 2 evőkanál olajjal, majd helyezzük bele a hússzeleteket és pár perc alatt süssük mindkét oldalát pirosra.

    Ezután öntsük fel a borral, fedjük le a serpenyőt és alacsony hőfokon addig pároljuk, míg a hús megpuhul és zsírjára sül.

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát vékonyan szeleteljük fel.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, a pirospaprikával, és a fűszerekkel, majd lefedve pároljuk kb tíz percig (ha a gomba nem enged elegendő levet, akkor egy pici vizet öntsünk rá).

    Amikor a gomba készre párolódott, öntsük hozzá a főzőtejszínt, keverjük alaposan össze, majd fedő nélkül főzzük pár percig.

    Ezután öntsük a gombamártást a puhára párolódott húsra, óvatosan keverjük, rázogassuk össze, és főzzük még pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

    Tipp:

    Ameddig a hús készül készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet, pl. rizst, krumplipürét, esetleg főzzünk ki hozzá tésztát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá