Sertéstarja tejszínes gombával recept

Hozzávalók:
- 4 szelet tarja (csont nélkül)
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- só (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 kk kakukkfű
- csipet szerecsendió
- 1 db babérlevél
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek kukoricaliszt
- 1,5 dl fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 3 dkg vaj
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják, majd forgassuk bele a kukoricalisztbe.
Ezután egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat 2 evőkanál olajjal, majd helyezzük bele a hússzeleteket és pár perc alatt süssük mindkét oldalát pirosra.
Ezután öntsük fel a borral, fedjük le a serpenyőt és alacsony hőfokon addig pároljuk, míg a hús megpuhul és zsírjára sül.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát vékonyan szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, a pirospaprikával, és a fűszerekkel, majd lefedve pároljuk kb tíz percig (ha a gomba nem enged elegendő levet, akkor egy pici vizet öntsünk rá).
Amikor a gomba készre párolódott, öntsük hozzá a főzőtejszínt, keverjük alaposan össze, majd fedő nélkül főzzük pár percig.
Ezután öntsük a gombamártást a puhára párolódott húsra, óvatosan keverjük, rázogassuk össze, és főzzük még pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.
Tipp:
Ameddig a hús készül készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet, pl. rizst, krumplipürét, esetleg főzzünk ki hozzá tésztát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »