Sertéstarja tejszínes gombával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sertéstarja tejszínes gombával

Hozzávalók:

  • 4 szelet tarja (csont nélkül)
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • só (ízlés szerint)
  • 1 tk ételízesítő
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 kk kakukkfű
  • csipet szerecsendió
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dkg vaj
  • 3 ek étolaj

Elkészítése:

A hússzeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják, majd forgassuk bele a kukoricalisztbe.

Ezután egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat 2 evőkanál olajjal, majd helyezzük bele a hússzeleteket és pár perc alatt süssük mindkét oldalát pirosra.

Ezután öntsük fel a borral, fedjük le a serpenyőt és alacsony hőfokon addig pároljuk, míg a hús megpuhul és zsírjára sül.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, a pirospaprikával, és a fűszerekkel, majd lefedve pároljuk kb tíz percig (ha a gomba nem enged elegendő levet, akkor egy pici vizet öntsünk rá).

Amikor a gomba készre párolódott, öntsük hozzá a főzőtejszínt, keverjük alaposan össze, majd fedő nélkül főzzük pár percig.

Ezután öntsük a gombamártást a puhára párolódott húsra, óvatosan keverjük, rázogassuk össze, és főzzük még pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

Tipp:

Ameddig a hús készül készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet, pl. rizst, krumplipürét, esetleg főzzünk ki hozzá tésztát.