Sertéspörkölt tarhonyával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg sertés comb
- 4 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 1 db hegyes erős paprika/elhagyható/
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 tk gulyás krém vagy piros arany
- só
- 2-3 tk piros paprika
- 1/2 kg tarhonya
- étolaj vagy zsír /sertés,liba/
Előkészítés:
A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. Elkészítés: A tarhonyát az olajon arany barnára pirítjuk, majd tarhonyától függően két-két és félszeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedővel lefedve készre pároljuk.
Elkészítés:A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Tálalás előtt a tarhonyát villával átkeverjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.