Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéspörkölt galuskával recept

Sertéspörkölt galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertés lapocka
    • 2 közepes vöröshagyma
    • étolaj
    • 1 paradicsom
    • 0,5 fehér paprika
    • őrölt pirospaprika
    • 1 csipet bors
    • 1 csipet őrölt kömény

    Galuska:

    • 80 dkg rétesliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • víz

    Elkészítése:

    A vöröshagymát meghámozzuk, és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá, és aranybarnára pirítjuk. Ameddig pirul a hagyma, felkockázzuk, és megmossuk a sertés húst, valamint apróra vágjuk a paradicsomot és a fehér paprikát.

    A hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon egy kicsit összesütjük őket. Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, majd beletesszük a húst is, és felöntjük annyi vízzel, ami épp csak ellepi a húst. Puhára főzzük a húst.

    Ameddig fő a pörkölt, elkészítjük a galuskát. A liszthez sót adunk, és ráütjük a két tojást, majd folyamatosan vizet adunk hozzá, és csomómentesre kavarjuk. A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, lemossuk, és a pörkölttel tálaljuk.

    Tipp:

    A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finomliszttel készített, valamint kevesebb tojás kell hozzá. Ha nincs otthon rétesliszt, akkor úgy készíthetünk kemény, nem ragadós galuskát, hogy a finomliszthez kevés búzadarát adunk.

    A sertéspörkölt galuskával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 165 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá