Sertéspörkölt galuskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sertéspörkölt galuskával

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertés lapocka
  • 2 közepes vöröshagyma
  • étolaj
  • 1 paradicsom
  • 0,5 fehér paprika
  • őrölt pirospaprika
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet őrölt kömény

Galuska:

  • 80 dkg rétesliszt
  • 2 tojás
  • víz

Elkészítése:

A vöröshagymát meghámozzuk, és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá, és aranybarnára pirítjuk. Ameddig pirul a hagyma, felkockázzuk, és megmossuk a sertés húst, valamint apróra vágjuk a paradicsomot és a fehér paprikát.

A hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon egy kicsit összesütjük őket. Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, majd beletesszük a húst is, és felöntjük annyi vízzel, ami épp csak ellepi a húst. Puhára főzzük a húst.

Ameddig fő a pörkölt, elkészítjük a galuskát. A liszthez sót adunk, és ráütjük a két tojást, majd folyamatosan vizet adunk hozzá, és csomómentesre kavarjuk. A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, lemossuk, és a pörkölttel tálaljuk.

Tipp:

A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finomliszttel készített, valamint kevesebb tojás kell hozzá. Ha nincs otthon rétesliszt, akkor úgy készíthetünk kemény, nem ragadós galuskát, hogy a finomliszthez kevés búzadarát adunk.