Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéskaraj Mornay mártással recept

Sertéskaraj Mornay mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szép szelet karaj
    • 30 dkg brokkoli vagy karfiol rózsa(most felesen készítettem)
    • 2-3 ek. olaj
    • őrölt bors

    A Mornay mártáshoz:

    • 5 dkg vaj
    • 2-3 dkg reszelt sajt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál tejföl
    • 4 dkg liszt
    • 0,5 liter tej
    • bors

     Elkészítése:

    A karaj szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 ek. olajon, fedő alatt egy serpenyőben majdnem készre sütjük, mindkét oldalát szép pirosra.

    A hús szeleteket kivesszük,egy kivajazott hőálló tálba sorakoztatjuk.

    A serpenyőben maradt olajhoz (vagy 5 dkg vajon) hozzáadjuk a lisztet, halványra pirítjuk. Cseppenként hozzáadjuk a tejet, úgy, hogy nem forrhat fel, végül beleadjuk a tojások sárgáit, beleszórjuk a sajtot. Le-levéve a tűzhelyről a tejfölt is hozzákeverve krémmé alakítjuk.

    A brokkoli és a karfiol rózsákat sós vízben fél puhára főzzük. A karaj szeleteket megpakoljuk a karfiollal, brokkolival, a mártással befedjük, erre még szórtam reszelt sajtot és 200 fokon addig sütöttem,míg szép piros nem lett.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá