Sertéskaraj Mornay mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szép szelet karaj
  • 30 dkg brokkoli vagy karfiol rózsa(most felesen készítettem)
  • 2-3 ek. olaj
  • őrölt bors

A Mornay mártáshoz:

  • 5 dkg vaj
  • 2-3 dkg reszelt sajt
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 dkg liszt
  • 0,5 liter tej
  • bors

 Elkészítése:

A karaj szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 ek. olajon, fedő alatt egy serpenyőben majdnem készre sütjük, mindkét oldalát szép pirosra.

A hús szeleteket kivesszük,egy kivajazott hőálló tálba sorakoztatjuk.

A serpenyőben maradt olajhoz (vagy 5 dkg vajon) hozzáadjuk a lisztet, halványra pirítjuk. Cseppenként hozzáadjuk a tejet, úgy, hogy nem forrhat fel, végül beleadjuk a tojások sárgáit, beleszórjuk a sajtot. Le-levéve a tűzhelyről a tejfölt is hozzákeverve krémmé alakítjuk.

A brokkoli és a karfiol rózsákat sós vízben fél puhára főzzük. A karaj szeleteket megpakoljuk a karfiollal, brokkolival, a mártással befedjük, erre még szórtam reszelt sajtot és 200 fokon addig sütöttem,míg szép piros nem lett.