Hozzávalók:
A Mornay mártáshoz:
Elkészítése:
A karaj szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 ek. olajon, fedő alatt egy serpenyőben majdnem készre sütjük, mindkét oldalát szép pirosra.
A hús szeleteket kivesszük,egy kivajazott hőálló tálba sorakoztatjuk.
A serpenyőben maradt olajhoz (vagy 5 dkg vajon) hozzáadjuk a lisztet, halványra pirítjuk. Cseppenként hozzáadjuk a tejet, úgy, hogy nem forrhat fel, végül beleadjuk a tojások sárgáit, beleszórjuk a sajtot. Le-levéve a tűzhelyről a tejfölt is hozzákeverve krémmé alakítjuk.
A brokkoli és a karfiol rózsákat sós vízben fél puhára főzzük. A karaj szeleteket megpakoljuk a karfiollal, brokkolival, a mártással befedjük, erre még szórtam reszelt sajtot és 200 fokon addig sütöttem,míg szép piros nem lett.