Sertés szűzpecsenye kenyértésztában recept
Hozzávalók:
- 60 dkg tisztított sertésszűz
- 20 dkg magozott zöld olívabogyó
- 15 dkg bacon
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek olívaolaj
- só
- bors
- 1 kk kristálycukor
A kenyértésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 dl langyos víz
- 1 dkg só
- 2 dkg élesztő
- 0,5 dl olívaolaj
A körethez:
- 60 dkg sárgarépa
- 5 dkg vaj
- barnacukor
Elkészítése:
A baconszeleteket 180 fokos sütőben 5 perc alatt ropogósra sütjük. Miután kihűlt, mozsárban apróra törjük. Az olívabogyót leturmixoljuk. Az olívát, szalonnát, zsemlemorzsát és a tojást összekeverjük.
A sertés szüzet négy egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben mindenütt kérget sütünk rá.
Félretesszük, majd az aljuk kivételével körbekenjük az olívás pasztával. Így nem áztatjuk el a tésztát alul.
A kenyérhez langyos vízbe beleszórjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután egy tálba beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük az élesztős vizet, megsózzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, alaposan bedagasztjuk, majd langyos helyen fél órán át kelesztjük.
Újra összegyúrjuk és négy egyforma cipóra osztjuk. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk és mindegyik tészta közepébe 1-1 szüzet belecsomagolunk.
200 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Miután megsült, vizes ecsettel átkenjük a tetejét, így szép fényes lesz.
A sárgarépákat megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, összekeverjük olvasztott vajjal és barna cukorral. Sütőpapírral bélelt tepsibe a lapos részével lefele rakjuk. 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









