Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos-tejszínes karaj recept

Paradicsomos-tejszínes karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    • 5 szelet karaj
    • 3 evőkanál olívaolaj
    • 1 teáskanál só
    • 1 teáskanál frissen őrölt színesbors
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 szál újhagyma zöld része
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 4 szem paradicsom
    • 1 teáskanál szárított korianderlevél
    • 1 teáskanál szárított bazsalikom
    • 200 ml főzőtejszín
    • 0,5 marék petrezselyemzöld

    Elkészítése

    A karajszeleteket sóval és borssal bedörzsöljük, majd 15 percig pihentetjük. Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk, és a hússzeleteket közepes hőfokon mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. Ha kész, kivesszük őket, és félretesszük.

    A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és még egy percig pirítjuk. Ezután beletesszük a darabolt paradicsomot, és fedő alatt 5–8 percig főzzük, míg levet enged és kissé besűrűsödik. Bazsalikommal és korianderrel fűszerezzük, majd további 5 percig hagyjuk rotyogni saját levében.

    Hozzáöntjük a főzőtejszínt, simára keverjük, és összeforraljuk. Ezután a szószt botmixerrel pürésítjük, hogy krémes, selymes állagú legyen. Visszahelyezzük a húsokat a serpenyőbe, megszórjuk aprított petrezselyemmel, és alacsony hőfokon további 10–15 percig főzzük, amíg a karaj teljesen átpuhul, és átveszi a szósz ízeit.

    Forrón tálaljuk, friss petrezselyemmel megszórva.

    Tipp

    Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a szószhoz egy kevés száraz fehérbort is adhatunk a tejszín előtt. A paradicsom helyett használhatunk hámozott paradicsomkonzervet is, ha szezonon kívül készítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek