Paradicsomos-tejszínes karaj recept
Hozzávalók
- 5 szelet karaj
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt színesbors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma zöld része
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 szem paradicsom
- 1 teáskanál szárított korianderlevél
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 200 ml főzőtejszín
- 0,5 marék petrezselyemzöld
Elkészítése
A karajszeleteket sóval és borssal bedörzsöljük, majd 15 percig pihentetjük. Egy nagyobb serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk, és a hússzeleteket közepes hőfokon mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. Ha kész, kivesszük őket, és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és még egy percig pirítjuk. Ezután beletesszük a darabolt paradicsomot, és fedő alatt 5–8 percig főzzük, míg levet enged és kissé besűrűsödik. Bazsalikommal és korianderrel fűszerezzük, majd további 5 percig hagyjuk rotyogni saját levében.
Hozzáöntjük a főzőtejszínt, simára keverjük, és összeforraljuk. Ezután a szószt botmixerrel pürésítjük, hogy krémes, selymes állagú legyen. Visszahelyezzük a húsokat a serpenyőbe, megszórjuk aprított petrezselyemmel, és alacsony hőfokon további 10–15 percig főzzük, amíg a karaj teljesen átpuhul, és átveszi a szósz ízeit.
Forrón tálaljuk, friss petrezselyemmel megszórva.
Tipp
Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a szószhoz egy kevés száraz fehérbort is adhatunk a tejszín előtt. A paradicsom helyett használhatunk hámozott paradicsomkonzervet is, ha szezonon kívül készítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »









