Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Búbos karaj recept

Búbos karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 4 szelet csont nélküli karaj
    • 1 kis cukkini
    • 1/2 piros kaliforniai paprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 hegyes erős paprika (elhagyható, ha nem szeretnél csípőset)
    • 2 paradicsom
    • 10 dkg bacon
    • 4 szelet gépsonka
    • 4 szelet trappista sajt
    • őrölt fehér bors
    • grill fűszerkeverék
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg liszt

    Elkészítése:

    A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk grill fűszerkeverékkel. Ezután lisztbe forgatjuk, és kevés vajon mindkét oldalát elősütjük. A hússzeleteket a serpenyőben maradt zsiradékkal együtt egy kivajazott tepsibe fektetjük.

    A bacont apró kockákra vágjuk, serpenyőben kissé kisütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és lilahagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott cukkinit, kaliforniai paprikát és karikázott erős paprikát, majd a paradicsomot is felszeletelve. Rövid ideig együtt pároljuk, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak, de még tartják az állagukat.

    A zöldségragut eloszlatjuk az elősütött karajszeleteken. Mindegyikre egy-egy szelet gépsonkát és trappista sajtot helyezünk.

    Az előmelegített sütőben (180 °C) addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és kissé megpirul a tetején.

    Tálalási javaslat:

    Hasábburgonyával, friss salátával és párolt rizzsel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek