Búbos karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • 1 kis cukkini
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 hegyes erős paprika (elhagyható, ha nem szeretnél csípőset)
  • 2 paradicsom
  • 10 dkg bacon
  • 4 szelet gépsonka
  • 4 szelet trappista sajt
  • őrölt fehér bors
  • grill fűszerkeverék
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt

Elkészítése:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk grill fűszerkeverékkel. Ezután lisztbe forgatjuk, és kevés vajon mindkét oldalát elősütjük. A hússzeleteket a serpenyőben maradt zsiradékkal együtt egy kivajazott tepsibe fektetjük.

A bacont apró kockákra vágjuk, serpenyőben kissé kisütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és lilahagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott cukkinit, kaliforniai paprikát és karikázott erős paprikát, majd a paradicsomot is felszeletelve. Rövid ideig együtt pároljuk, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak, de még tartják az állagukat.

A zöldségragut eloszlatjuk az elősütött karajszeleteken. Mindegyikre egy-egy szelet gépsonkát és trappista sajtot helyezünk.

Az előmelegített sütőben (180 °C) addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és kissé megpirul a tetején.

Tálalási javaslat:

Hasábburgonyával, friss salátával és párolt rizzsel kínáljuk.