Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés csülök vele sült körettel recept

Sertés csülök vele sült körettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb sertéscsülök (kicsontozva)
    • 50 dkg csiperke gomba
    • 70 dkg krumpli
    • 2 fej lilahagyma (nagy)
    • 2 marék gyöngyhagyma
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 3 tk ételízesítő
    • 1 tk majoránna
    • 1 kk kakukkfű
    • só (ízlés szerint)
    • 4-5 ek sertészsír
    • 15 dkg füstölt sajt

    Elkészítése:

    A kicsontozott csülköt vágjuk fel 3-4 darabra, majd enyhén sós, ételízesítős vízben a felszeletelt fokhagymával együtt főzzük puhára. Ezután vegyük ki a főzővízből, alaposan csepegtessük le, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg ételízesítővel és a fűszerekkel (akár előző nap puhára főzhetjük a csülköt, majd sütésig a hűtőben tároljuk).

    A lilahagymát tisztítsuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A gombát tisztítsuk meg, majd szintén szeleteljük fel (ha nagyobbak a gombafejek, akkor először vágjuk félbe, majd úgy szeleteljük fel). A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

    Egy serpenyőbe öntsünk egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a szintén felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg egy kevés ételízesítővel, a majorannával és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd addig pároljuk, míg a leve teljesen elpárolog.

    A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel nagyobb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le és hagyjuk hűlni. Ezután szórjuk meg 1 tk ételízesítővel, majd óvatosan forgassuk össze.

    A tepsit kenjük ki a zsírral, majd helyezzük bele az előzőleg puhára főzött, befűszerezett csülköt, rakjuk köré a félpuhára főzött krumplit, kanalazzuk rá a párolt gombát, és szórjuk meg az előzőleg megtisztított gyöngyhagymával.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük szép pirosra (sütés közben a húst fordítsuk át, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön).

    Amikor a hús és a krumpli már szép pirosra sült, vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, majd toljuk vissza a sütőbe pár percre, míg a sajt szépen ráolvad.

    Tipp:

    Tálalás előtt helyezzük tányérra a pirosra sült csülköt, kanalazzuk mellé a köretet, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá