Sertés csülök vele sült körettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagyobb sertéscsülök (kicsontozva)
- 50 dkg csiperke gomba
- 70 dkg krumpli
- 2 fej lilahagyma (nagy)
- 2 marék gyöngyhagyma
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 tk ételízesítő
- 1 tk majoránna
- 1 kk kakukkfű
- só (ízlés szerint)
- 4-5 ek sertészsír
- 15 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
A kicsontozott csülköt vágjuk fel 3-4 darabra, majd enyhén sós, ételízesítős vízben a felszeletelt fokhagymával együtt főzzük puhára. Ezután vegyük ki a főzővízből, alaposan csepegtessük le, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg ételízesítővel és a fűszerekkel (akár előző nap puhára főzhetjük a csülköt, majd sütésig a hűtőben tároljuk).
A lilahagymát tisztítsuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A gombát tisztítsuk meg, majd szintén szeleteljük fel (ha nagyobbak a gombafejek, akkor először vágjuk félbe, majd úgy szeleteljük fel). A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe öntsünk egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a szintén felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg egy kevés ételízesítővel, a majorannával és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd addig pároljuk, míg a leve teljesen elpárolog.
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel nagyobb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le és hagyjuk hűlni. Ezután szórjuk meg 1 tk ételízesítővel, majd óvatosan forgassuk össze.
A tepsit kenjük ki a zsírral, majd helyezzük bele az előzőleg puhára főzött, befűszerezett csülköt, rakjuk köré a félpuhára főzött krumplit, kanalazzuk rá a párolt gombát, és szórjuk meg az előzőleg megtisztított gyöngyhagymával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük szép pirosra (sütés közben a húst fordítsuk át, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön).
Amikor a hús és a krumpli már szép pirosra sült, vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, majd toljuk vissza a sütőbe pár percre, míg a sajt szépen ráolvad.
Tipp:
Tálalás előtt helyezzük tányérra a pirosra sült csülköt, kanalazzuk mellé a köretet, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »