Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal-sonkával töltött borda (Cordon Bleu) recept

Sajttal-sonkával töltött borda (Cordon Bleu)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csontozott sertéskaraj
    • 15 dkg sonka
    • 15 dkg sajt
    • őrölt bors
    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa a panírozáshoz
    • bő forró olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A húsból vastagabb szeleteket vágunk, amiket azonnal bevágunk középen, majd pillangó alakban kettéhajtjuk. Ezeket aztán kiklopfoljuk a lehető legvékonyabbra, mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és egymásra fektetjük őket.

    A sonkából és a sajtból hasábokat vágunk, majd a hússzelet egyik oldalára fektetjük.
    A másik oldalt ráhajtjuk, és ha nem vagyunk biztosak képességeinkben fogvájóval tűzzük össze. Fektessük tepsibe, és kevés olajat rácsorgatva süssük elő. Kicsit pihentessük, míg teljesen kihűl.

    Ezután panírozzuk a szokásos módon, először lisztbe, majd tojásba, legvégül zsemlemorzsába (prézli) forgatva. Forró, bőséges olajban süssük készre.

    Ha a húst vékonyra vertük ki, akkor a sajt nem folyik ki az elősütés, sem a panírban történő végleges sütés közben. A forró olaj pedig teljesen körbeveszi a töltött húst, így egyenletesen sül minden oldalán egyszerre.

    Nagyon lényeges az is, hogy a húst teljesen ellepje az olaj, mert ha csak az alját sütjük, ez a kellemetlen baleset (kifolyik belőle a sajt) könnyen bekövetkezhet.

    A sajttal-sonkával töltött borda (cordon bleu) kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 219 kcal
    Fehérje: 20 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá