Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozsdás sertésborda rizi-bizi golyóval recept

Rozsdás sertésborda rizi-bizi golyóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet tisztított sertéskaraj szelet
    • 3 ek liszt
    • kevés só, bors
    • 1 ek paradicsom püré
    • 2 dl fehérbor
    • 1 tk instant fokhagymapor
    • 5 dkg vaj

    A rizi-bizihez:

    • 20 dkg hosszú szemű rizs
    • 10 dkg zöldborsó
    • 1 ek vágott petrezselyem zöld
    • 2 ek olaj
    • víz

    Elkészítése:

    A karaj szeleteket kissé kiveregetjük sózzuk borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk, a serpenyőben a vajat felhevítjük és a hús szeleteket mint két oldalán átsütjük.

    A húst kiszedjük egy tálra, majd a maradék zsiradékba keverjük a paradicsom pürét.

    Felöntjük a borral és kevés vízzel, jól elkeverjük, fűszerezzük a fokhagymaporral és ha kell utána sózzuk. A hússzeleteket visszatesszük a mártásba és letakarva puhára főzzük.

    A rizi-bizihez a rizst megmossuk és egy műanyagedénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel hogy jól ellepje. Sózzuk, olajat öntünk hozzá és 40 percig 300 watton mikrózzuk.

    Közben kevés olajon a borsót lepirítjuk,kevés vízzel felöntjük, sózzuk, petrezselymet hozzátesszük és lefedve puhára pároljuk.

    A kész rizshez, lazán hozzákeverjük és ha nem túl meleg gombócokat formázunk belőle.

    Ezzel a körettel kínáljuk a rozsdás húst. A kovászos uborka kiváló savanyúság melléje.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá