Hozzávalók:
A rizi-bizihez:
Elkészítése:
A karaj szeleteket kissé kiveregetjük sózzuk borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk, a serpenyőben a vajat felhevítjük és a hús szeleteket mint két oldalán átsütjük.
A húst kiszedjük egy tálra, majd a maradék zsiradékba keverjük a paradicsom pürét.
Felöntjük a borral és kevés vízzel, jól elkeverjük, fűszerezzük a fokhagymaporral és ha kell utána sózzuk. A hússzeleteket visszatesszük a mártásba és letakarva puhára főzzük.
A rizi-bizihez a rizst megmossuk és egy műanyagedénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel hogy jól ellepje. Sózzuk, olajat öntünk hozzá és 40 percig 300 watton mikrózzuk.
Közben kevés olajon a borsót lepirítjuk,kevés vízzel felöntjük, sózzuk, petrezselymet hozzátesszük és lefedve puhára pároljuk.
A kész rizshez, lazán hozzákeverjük és ha nem túl meleg gombócokat formázunk belőle.
Ezzel a körettel kínáljuk a rozsdás húst. A kovászos uborka kiváló savanyúság melléje.