Rozsdás sertésborda rizi-bizi golyóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rozsdás sertésborda rizi-bizi golyóval

Hozzávalók:

  • 8 szelet tisztított sertéskaraj szelet
  • 3 ek liszt
  • kevés só, bors
  • 1 ek paradicsom püré
  • 2 dl fehérbor
  • 1 tk instant fokhagymapor
  • 5 dkg vaj

A rizi-bizihez:

  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 ek vágott petrezselyem zöld
  • 2 ek olaj
  • víz

Elkészítése:

A karaj szeleteket kissé kiveregetjük sózzuk borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk, a serpenyőben a vajat felhevítjük és a hús szeleteket mint két oldalán átsütjük.

A húst kiszedjük egy tálra, majd a maradék zsiradékba keverjük a paradicsom pürét.

Felöntjük a borral és kevés vízzel, jól elkeverjük, fűszerezzük a fokhagymaporral és ha kell utána sózzuk. A hússzeleteket visszatesszük a mártásba és letakarva puhára főzzük.

A rizi-bizihez a rizst megmossuk és egy műanyagedénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel hogy jól ellepje. Sózzuk, olajat öntünk hozzá és 40 percig 300 watton mikrózzuk.

Közben kevés olajon a borsót lepirítjuk,kevés vízzel felöntjük, sózzuk, petrezselymet hozzátesszük és lefedve puhára pároljuk.

A kész rizshez, lazán hozzákeverjük és ha nem túl meleg gombócokat formázunk belőle.

Ezzel a körettel kínáljuk a rozsdás húst. A kovászos uborka kiváló savanyúság melléje.