Rozmaringos sült oldalas recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 6 szelet oldalas
- 60 dkg burgonya
- csipet frissen reszelt szerecsendió
- 1 doboz szuper édes, morzsolt csemegekukorica
- só, bors
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 15 dkg majonéz
- 2 rozmaring ág
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
Az oldalast sózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belerakjuk az oldalasokat és minden oldalára kérget sütünk, majd vizet öntünk alá, rábobjuk a rozmaring ágakat és megpároljuk.
Ha megpuhult az oldalas, akkor zsírjára sütjük.
Amíg sül az oldalas elkészítjük a burgonyapürét és a majonézes kukoricasalátát.
A burgonyát tisztítás után karikára vágjuk és bő, sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leszűrjük és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a tejet, a vajat, sót, a szerecsendiót és habosra keverjük.
Egy tálba önjük a lecsepegtetett kukoricát, csipet sót szórunk rá, ráöntjük a majonézet és összekeverjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
Ha mindennel elkészültünk együtt tálaljuk a húst a köretekkel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.