Resztelt sertésmáj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 1 ek olaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- bors ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- 1 mk pirosaprika
- 1 tk házi paprikakrém
- 2 dl forró víz
- 1 csapott ek liszt
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A májat vékony csíkokra szeletelem. A hagymát apróra vágom.
Az olajon a vöröshagymát megdinsztelem, ráteszem a májat és borssal, majoránnával, fokhagymával megszórom, 2 dl forró vizet öntök rá és fedő alatt 15-20 perc alatt készre sütöm.
Ezután meghintem a pirospaprikával, majd a házi paprikakrémet is hozzáadom. Sót nem teszek rá, mert a paprikakrém is sós.
A lisztet a vajjal összegyúrom és kicsi csipetkéket készítek bele, amit beleszórok a májhoz. Elkeverem, felforralom, ettől szépen besűrűsödik.
Finom szaftos, így az igazi. Tört burgonyával fogyasztottuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.