Resztelt sertésmáj recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 1 ek olaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- bors ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- 1 mk pirosaprika
- 1 tk házi paprikakrém
- 2 dl forró víz
- 1 csapott ek liszt
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A májat vékony csíkokra szeletelem. A hagymát apróra vágom.
Az olajon a vöröshagymát megdinsztelem, ráteszem a májat és borssal, majoránnával, fokhagymával megszórom, 2 dl forró vizet öntök rá és fedő alatt 15-20 perc alatt készre sütöm.
Ezután meghintem a pirospaprikával, majd a házi paprikakrémet is hozzáadom. Sót nem teszek rá, mert a paprikakrém is sós.
A lisztet a vajjal összegyúrom és kicsi csipetkéket készítek bele, amit beleszórok a májhoz. Elkeverem, felforralom, ettől szépen besűrűsödik.
Finom szaftos, így az igazi. Tört burgonyával fogyasztottuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »