Resztelt sertésmáj recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 1 ek olaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- bors ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- 1 mk pirosaprika
- 1 tk házi paprikakrém
- 2 dl forró víz
- 1 csapott ek liszt
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A májat vékony csíkokra szeletelem. A hagymát apróra vágom.
Az olajon a vöröshagymát megdinsztelem, ráteszem a májat és borssal, majoránnával, fokhagymával megszórom, 2 dl forró vizet öntök rá és fedő alatt 15-20 perc alatt készre sütöm.
Ezután meghintem a pirospaprikával, majd a házi paprikakrémet is hozzáadom. Sót nem teszek rá, mert a paprikakrém is sós.
A lisztet a vajjal összegyúrom és kicsi csipetkéket készítek bele, amit beleszórok a májhoz. Elkeverem, felforralom, ettől szépen besűrűsödik.
Finom szaftos, így az igazi. Tört burgonyával fogyasztottuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »