Resztelt sertésmáj recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 1 ek olaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- bors ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- 1 mk pirosaprika
- 1 tk házi paprikakrém
- 2 dl forró víz
- 1 csapott ek liszt
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A májat vékony csíkokra szeletelem. A hagymát apróra vágom.
Az olajon a vöröshagymát megdinsztelem, ráteszem a májat és borssal, majoránnával, fokhagymával megszórom, 2 dl forró vizet öntök rá és fedő alatt 15-20 perc alatt készre sütöm.
Ezután meghintem a pirospaprikával, majd a házi paprikakrémet is hozzáadom. Sót nem teszek rá, mert a paprikakrém is sós.
A lisztet a vajjal összegyúrom és kicsi csipetkéket készítek bele, amit beleszórok a májhoz. Elkeverem, felforralom, ettől szépen besűrűsödik.
Finom szaftos, így az igazi. Tört burgonyával fogyasztottuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »