Resztelt máj főtt burgonyával recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés máj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- pörkölt szaft kocka
- 2 db babérlevél
- őrölt bors
- pirospaprika
- fél sárga paprika
- fél héj nélküli paradicsom
- majoránna
- olaj
- víz
- 1 dl vörösbor
- 1 kg burgonya
- só
Elkészítése:
A májat 2 cm széles csíkokra vágjuk és a csíkokat vékonyan felszeleteljük.
A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a májat és fehéredésig dinszteljük.
Felengedjük kevés vízzel és fűszerezzük, a pörköltkockát is hozzáadjuk, majd készre pároljuk.
Ha puha a máj és elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a bort és összeforraljuk vele, majd lekapcsoljuk a lángot.
Míg a máj megfő, addig a megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük krumplinyomóval.
A májjal tálaljuk, a májat mindenki a tányérján sózza meg.
Tipp:
A májat csak rövid ideig szabad főzni, mert minél tovább főzzük, annál keményebb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »