Resztelt máj főtt burgonyával recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés máj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- pörkölt szaft kocka
- 2 db babérlevél
- őrölt bors
- pirospaprika
- fél sárga paprika
- fél héj nélküli paradicsom
- majoránna
- olaj
- víz
- 1 dl vörösbor
- 1 kg burgonya
- só
Elkészítése:
A májat 2 cm széles csíkokra vágjuk és a csíkokat vékonyan felszeleteljük.
A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a májat és fehéredésig dinszteljük.
Felengedjük kevés vízzel és fűszerezzük, a pörköltkockát is hozzáadjuk, majd készre pároljuk.
Ha puha a máj és elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a bort és összeforraljuk vele, majd lekapcsoljuk a lángot.
Míg a máj megfő, addig a megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük krumplinyomóval.
A májjal tálaljuk, a májat mindenki a tányérján sózza meg.
Tipp:
A májat csak rövid ideig szabad főzni, mert minél tovább főzzük, annál keményebb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »










