Resztelt máj főtt burgonyával recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés máj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- pörkölt szaft kocka
- 2 db babérlevél
- őrölt bors
- pirospaprika
- fél sárga paprika
- fél héj nélküli paradicsom
- majoránna
- olaj
- víz
- 1 dl vörösbor
- 1 kg burgonya
- só
Elkészítése:
A májat 2 cm széles csíkokra vágjuk és a csíkokat vékonyan felszeleteljük.
A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a májat és fehéredésig dinszteljük.
Felengedjük kevés vízzel és fűszerezzük, a pörköltkockát is hozzáadjuk, majd készre pároljuk.
Ha puha a máj és elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a bort és összeforraljuk vele, majd lekapcsoljuk a lángot.
Míg a máj megfő, addig a megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük krumplinyomóval.
A májjal tálaljuk, a májat mindenki a tányérján sózza meg.
Tipp:
A májat csak rövid ideig szabad főzni, mert minél tovább főzzük, annál keményebb lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »