Resztelt máj főtt burgonyával recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés máj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- pörkölt szaft kocka
- 2 db babérlevél
- őrölt bors
- pirospaprika
- fél sárga paprika
- fél héj nélküli paradicsom
- majoránna
- olaj
- víz
- 1 dl vörösbor
- 1 kg burgonya
- só
Elkészítése:
A májat 2 cm széles csíkokra vágjuk és a csíkokat vékonyan felszeleteljük.
A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a májat és fehéredésig dinszteljük.
Felengedjük kevés vízzel és fűszerezzük, a pörköltkockát is hozzáadjuk, majd készre pároljuk.
Ha puha a máj és elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a bort és összeforraljuk vele, majd lekapcsoljuk a lángot.
Míg a máj megfő, addig a megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük krumplinyomóval.
A májjal tálaljuk, a májat mindenki a tányérján sózza meg.
Tipp:
A májat csak rövid ideig szabad főzni, mert minél tovább főzzük, annál keményebb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »