Resztelt máj főtt burgonyával recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés máj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- pörkölt szaft kocka
- 2 db babérlevél
- őrölt bors
- pirospaprika
- fél sárga paprika
- fél héj nélküli paradicsom
- majoránna
- olaj
- víz
- 1 dl vörösbor
- 1 kg burgonya
- só
Elkészítése:
A májat 2 cm széles csíkokra vágjuk és a csíkokat vékonyan felszeleteljük.
A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a májat és fehéredésig dinszteljük.
Felengedjük kevés vízzel és fűszerezzük, a pörköltkockát is hozzáadjuk, majd készre pároljuk.
Ha puha a máj és elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a bort és összeforraljuk vele, majd lekapcsoljuk a lángot.
Míg a máj megfő, addig a megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük krumplinyomóval.
A májjal tálaljuk, a májat mindenki a tányérján sózza meg.
Tipp:
A májat csak rövid ideig szabad főzni, mert minél tovább főzzük, annál keményebb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »