Rántott, töltött karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
- 6 szelet pulykamell sonka
- 200g szeletelt gomba (konzerves)
- 6 szelet sajt
- 6 csipet só
- 6 csipet bors
- 3 ek liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-7 ek panírmorzsa
- 4 dl olaj
Elkészítése:
A karaj felületéről levágjuk az inat (vagy megkérjük rá a hentest) és 6 egyenlő vastagságú szeletre vágjuk. A szeleteket lapjával középen a végéig bevágjuk (de nem vágjuk ketté), kinyitjuk, kissé átklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
A gomba levét leszűrjük.
A hússzeleteket kihajtjuk, egyik felére ráteszünk 1 szelet pulykamell sonkát, erre jön a kettévágott sajtszelet fele, majd a gombaszeletek 1/6-od része, ezután a sajt másik fele. Picit sózzuk, borsozzuk, ráhajtjuk a hús másik felét és a széleit 3 helyen fogvájóval rögzítjük.
A panírozás duplán történjen, a sajt nehogy utat törjön: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa, majd bő olajban közepes lángon szép pirosra megsütjük.
Kiszedjük a fogvájókat és még forrón szalmakrumplival, savanyúsággal (vagy ízlés szerint bármi mással) tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »