Rántott tál burgonyapürével, majonézes salátával recept

Hozzávalók:
- 8 szelet klopfolt karaj
- 1 közepes karfiol
- 40 dkg csiperke gomba
- só
- bors
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt a panírozáshoz
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- étolaj a sütéshez
- 3 evőkanál majonéz
- ½ dl natúr joghurt
- 1 szál répa
- 1 csomag piros retek
- fél jégsaláta
Elkészítése:
A klopfolt karaj szeleteket, sózzuk és borsozzuk majd pár percig hagyjuk állni.
A krafiolt rózsára szedjuk és a gombával együtt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd enyhén megsózzuk.
Ezután a hús szeleteket, a karfiol rózsákat és a gombákat bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában.
A panírozott darabokat forró olajban kisütjük. Először a gombát, utána a karfiolt majd a húst.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát leszűrjük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
A salátához meghámozzuk a répát és vékony csíkokra vágjuk. A retket megmossuk és felkockázzuk. A jégsalátát szintén megmossuk, majd vékony csíkokra szeleteljük. Ezeket egy tálba helyezzük.
A majonézt a natúr joghurttal simára keverjük, majd a zöldségekre öntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »