Rántott tál burgonyapürével, majonézes salátával recept
Hozzávalók:
- 8 szelet klopfolt karaj
- 1 közepes karfiol
- 40 dkg csiperke gomba
- só
- bors
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt a panírozáshoz
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- étolaj a sütéshez
- 3 evőkanál majonéz
- ½ dl natúr joghurt
- 1 szál répa
- 1 csomag piros retek
- fél jégsaláta
Elkészítése:
A klopfolt karaj szeleteket, sózzuk és borsozzuk majd pár percig hagyjuk állni.
A krafiolt rózsára szedjuk és a gombával együtt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd enyhén megsózzuk.
Ezután a hús szeleteket, a karfiol rózsákat és a gombákat bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában.
A panírozott darabokat forró olajban kisütjük. Először a gombát, utána a karfiolt majd a húst.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát leszűrjük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
A salátához meghámozzuk a répát és vékony csíkokra vágjuk. A retket megmossuk és felkockázzuk. A jégsalátát szintén megmossuk, majd vékony csíkokra szeleteljük. Ezeket egy tálba helyezzük.
A majonézt a natúr joghurttal simára keverjük, majd a zöldségekre öntjük.