Rántott tál burgonyapürével, majonézes salátával recept

Hozzávalók:
- 8 szelet klopfolt karaj
- 1 közepes karfiol
- 40 dkg csiperke gomba
- só
- bors
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt a panírozáshoz
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- étolaj a sütéshez
- 3 evőkanál majonéz
- ½ dl natúr joghurt
- 1 szál répa
- 1 csomag piros retek
- fél jégsaláta
Elkészítése:
A klopfolt karaj szeleteket, sózzuk és borsozzuk majd pár percig hagyjuk állni.
A krafiolt rózsára szedjuk és a gombával együtt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd enyhén megsózzuk.
Ezután a hús szeleteket, a karfiol rózsákat és a gombákat bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában.
A panírozott darabokat forró olajban kisütjük. Először a gombát, utána a karfiolt majd a húst.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát leszűrjük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
A salátához meghámozzuk a répát és vékony csíkokra vágjuk. A retket megmossuk és felkockázzuk. A jégsalátát szintén megmossuk, majd vékony csíkokra szeleteljük. Ezeket egy tálba helyezzük.
A majonézt a natúr joghurttal simára keverjük, majd a zöldségekre öntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »