Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott szelet tejfölös-fűszeres bundában recept

Rántott szelet tejfölös-fűszeres bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet sertéstarja vagy karaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 2 dl tejföl (20 %-os)
    • liszt (amennyit majd felvesz)
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • majoránna (ízlés szerint)
    • kakukkfű (ízlés szerint)
    • kb 5 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni.

    Egy tálba üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd keverjük alaposan össze.

    Ezután adjunk hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk (a lisztet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl sűrű legyen a massza).

    Az előzőleg besózott húst először forgassuk bele lisztbe, ezután alaposan forgassuk bele a tejfölös-fűszeres bundába, majd helyezzük bele az előzőleg felmelegített olajba.

    Ezután fedjük le a serpenyő tetejét, majd mérsékeljük a hőfokot és többször átfordítva addig süssük a húst, míg szép pirosra sül.

    Tipp:

    Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én gombás rizst készítettem, mely jól illett a húshoz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá