Rántott szelet tejfölös-fűszeres bundában recept

Hozzávalók:
- 6 szelet sertéstarja vagy karaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 2 dl tejföl (20 %-os)
- liszt (amennyit majd felvesz)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- majoránna (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- kb 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Egy tálba üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd keverjük alaposan össze.
Ezután adjunk hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk (a lisztet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl sűrű legyen a massza).
Az előzőleg besózott húst először forgassuk bele lisztbe, ezután alaposan forgassuk bele a tejfölös-fűszeres bundába, majd helyezzük bele az előzőleg felmelegített olajba.
Ezután fedjük le a serpenyő tetejét, majd mérsékeljük a hőfokot és többször átfordítva addig süssük a húst, míg szép pirosra sül.
Tipp:
Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én gombás rizst készítettem, mely jól illett a húshoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »