Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott sertésfül recept

Rakott sertésfül
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db nagyobb, tisztított sertésfül
    • 1 közepes csontozott csülök (nem füstölt)
    • 8 gerezd fokhagyma
    • 5 szem szemes bors
    • 1 csapott kávéskanál só
    • őrölt pirospaprika
    • kb 3 liter víz a főzéshez

    Elkészítése:

    A sertés fület és a feldarabolt csülköt egy nagyobb edénybe helyezzük és felöntjük a vízzel. Beletesszük a szemes borsot, a sót és 4 gerezd fokhagymát. Addig főzzük, ameddig a csülök puha és omlós lesz. Ezután leszűrjük.

    Lereszelünk 4 gerezd fokhagymát. Egy püspökkenyér formát folpackkal kibélelünk és beletesszük a füleket. Ezeket megkenjük a reszelt fokhagyma felével, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Ezután beletesszük a csülök darabok felét, majd megkenjük a maradék fokhagymával és megszórjuk őrölt pirospaprikával. A maradék csülköt is beletesszük a formába, majd a folpackot ráhajtjuk az egészre.

    Ezután a formát hűtőbe tesszük és egy éjszakán át ott is hagyjuk, hogy összedermedjen.

    Nem kell bele sem zselatin sem kocsonyásító, mert a bőrből és fülből kifőtt kollagéntől szépen összeragad és szeletelhető lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá