Rakott sertésfül recept
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb, tisztított sertésfül
- 1 közepes csontozott csülök (nem füstölt)
- 8 gerezd fokhagyma
- 5 szem szemes bors
- 1 csapott kávéskanál só
- őrölt pirospaprika
- kb 3 liter víz a főzéshez
Elkészítése:
A sertés fület és a feldarabolt csülköt egy nagyobb edénybe helyezzük és felöntjük a vízzel. Beletesszük a szemes borsot, a sót és 4 gerezd fokhagymát. Addig főzzük, ameddig a csülök puha és omlós lesz. Ezután leszűrjük.
Lereszelünk 4 gerezd fokhagymát. Egy püspökkenyér formát folpackkal kibélelünk és beletesszük a füleket. Ezeket megkenjük a reszelt fokhagyma felével, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Ezután beletesszük a csülök darabok felét, majd megkenjük a maradék fokhagymával és megszórjuk őrölt pirospaprikával. A maradék csülköt is beletesszük a formába, majd a folpackot ráhajtjuk az egészre.
Ezután a formát hűtőbe tesszük és egy éjszakán át ott is hagyjuk, hogy összedermedjen.
Nem kell bele sem zselatin sem kocsonyásító, mert a bőrből és fülből kifőtt kollagéntől szépen összeragad és szeletelhető lesz.