Petrezselymes krumpli rántott karajjal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A húshoz:
- 4 szelet sertéskaraj (csont nélkűl)
- só ízlés szerint
A panírozáshoz:
- 2-3 evőkanálfinomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A burgonyához:
- 4-5 darab burgonya
- só
- petrezselyem ízlés szerint
- 1 evőkanál vaj
Elkészítése:
A húst kikloppfoljuk és sózzuk. Panírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, aztuán forró olajban kisütjük.
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk tetszőleges nagyságúra, de egyforma darabokra.
Egy edénybe tegyünk vizet, szórjunk bele sót, majd főzzük meg a krumplit.
Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, tegyük bele a leszűrt krumplit, majd 1- 2 percig pirítsuk óvatosan forgatva, hogy a burgonya össze ne törjön. Szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk , majd vegyük le a tűzhelyről és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »