Petrezselymes krumpli rántott karajjal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A húshoz:
- 4 szelet sertéskaraj (csont nélkűl)
- só ízlés szerint
A panírozáshoz:
- 2-3 evőkanálfinomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A burgonyához:
- 4-5 darab burgonya
- só
- petrezselyem ízlés szerint
- 1 evőkanál vaj
Elkészítése:
A húst kikloppfoljuk és sózzuk. Panírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, aztuán forró olajban kisütjük.
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk tetszőleges nagyságúra, de egyforma darabokra.
Egy edénybe tegyünk vizet, szórjunk bele sót, majd főzzük meg a krumplit.
Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, tegyük bele a leszűrt krumplit, majd 1- 2 percig pirítsuk óvatosan forgatva, hogy a burgonya össze ne törjön. Szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk , majd vegyük le a tűzhelyről és tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.