Petrezselymes krumpli rántott karajjal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A húshoz:
- 4 szelet sertéskaraj (csont nélkűl)
- só ízlés szerint
A panírozáshoz:
- 2-3 evőkanálfinomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A burgonyához:
- 4-5 darab burgonya
- só
- petrezselyem ízlés szerint
- 1 evőkanál vaj
Elkészítése:
A húst kikloppfoljuk és sózzuk. Panírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, aztuán forró olajban kisütjük.
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk tetszőleges nagyságúra, de egyforma darabokra.
Egy edénybe tegyünk vizet, szórjunk bele sót, majd főzzük meg a krumplit.
Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, tegyük bele a leszűrt krumplit, majd 1- 2 percig pirítsuk óvatosan forgatva, hogy a burgonya össze ne törjön. Szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk , majd vegyük le a tűzhelyről és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »