Cigánypecsenye recept

Hozzávalók a páchoz:
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- fűszerpaprika
- olívaolaj
A húshoz:
- 6 szelet sertéstarja
- A raguhoz:
- olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 dl házi paradicsomlé
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
A díszítéshez:
- 6 szelet füstölt szalonna
A körethez:
- burgonya
A hús szeletek elősütéséhez:
- liszt
- piros paprika
- olaj
Elkészítése:
Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, összezúzzuk, befűszerezzük és olívaolajjal felöntjük, majd elkeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. A páclével a húsokat bekenjük egy ecsettel, a maradékot rájuk öntjük, és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban. A bepácolt hússzeleteket paprikás lisztbe forgatjuk,majd egy teflon serpenyőben,olajban mindkét oldalát átsütjük.
A ragu elkészítése következik:
Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, fél karikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk és kevés olívaolajon összepirítjuk. Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomlét, összepirítjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy ragu állagú legyen.
Az elősütött húsokat bele tesszük a raguba és fedő alatt puhára sütjük.
Közben kevergetjük, hogy le ne kozmásodjon.
Amíg a hús párolódik a raguban, addig a szalonnát felszeleteljük, kakastaréjra vágjuk, és saját zsírjában megsütjük.
A kész ételt burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »