Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paplanos karaj recept

Paplanos karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet karaj
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 0,5 kg burgonya
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 kis pohár tejföl vagy főzőtejszín
    • 10 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk. A fokhagymát belereszeljük az olívaolajba, sózzuk és ezzel kenjük meg a hússzeleteket. A burgonyát megfőzzük, majd krumplinyomóval összetörjük.

    A lilahagymát és a bacon felét apró kockára vágjuk, serpenyőben kicsit megpirítjuk és a krumplihoz keverjük a tejföllel együtt.

    A tepsi aljára helyezzük a bacon másik felét, rátesszük a hússzeleteket úgy, hogy félig fedjék egymást, majd ráterítjük a burgonyát.

    A tetejére reszeljük a sajtot. Sütőben 45-50 perc alatt kb. 200 C°-on készre sütjük.

    Tipp:

    A húsnak jót tesz, ha a fokhagymás-olivás pácban hűtőben eltölt egy egész éjszakát. Ilyenkor csak a tepsibe rakáskor szabad sózni, hogy a hús ne keményedjen meg. Csirkemellből is kiváló! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá