Paplanos karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 0,5 kg burgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kis pohár tejföl vagy főzőtejszín
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk. A fokhagymát belereszeljük az olívaolajba, sózzuk és ezzel kenjük meg a hússzeleteket. A burgonyát megfőzzük, majd krumplinyomóval összetörjük.

A lilahagymát és a bacon felét apró kockára vágjuk, serpenyőben kicsit megpirítjuk és a krumplihoz keverjük a tejföllel együtt.

A tepsi aljára helyezzük a bacon másik felét, rátesszük a hússzeleteket úgy, hogy félig fedjék egymást, majd ráterítjük a burgonyát.

A tetejére reszeljük a sajtot. Sütőben 45-50 perc alatt kb. 200 C°-on készre sütjük.

Tipp:

A húsnak jót tesz, ha a fokhagymás-olivás pácban hűtőben eltölt egy egész éjszakát. Ilyenkor csak a tepsibe rakáskor szabad sózni, hogy a hús ne keményedjen meg. Csirkemellből is kiváló! :)