Hozzávalók:
Elkészítése:
A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk. A fokhagymát belereszeljük az olívaolajba, sózzuk és ezzel kenjük meg a hússzeleteket. A burgonyát megfőzzük, majd krumplinyomóval összetörjük.
A lilahagymát és a bacon felét apró kockára vágjuk, serpenyőben kicsit megpirítjuk és a krumplihoz keverjük a tejföllel együtt.
A tepsi aljára helyezzük a bacon másik felét, rátesszük a hússzeleteket úgy, hogy félig fedjék egymást, majd ráterítjük a burgonyát.
A tetejére reszeljük a sajtot. Sütőben 45-50 perc alatt kb. 200 C°-on készre sütjük.
A húsnak jót tesz, ha a fokhagymás-olivás pácban hűtőben eltölt egy egész éjszakát. Ilyenkor csak a tepsibe rakáskor szabad sózni, hogy a hús ne keményedjen meg. Csirkemellből is kiváló! :)