Óvári szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet sertés karaj
- 8 szelet gépsonka
- 8 szelet bacon
- 8 szelet óvári sajt (vagy trapista)
- 8 db gomba, szeletelve
- só
- bors
- petrezselyem
- liszt
- olaj a sütéshez
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A karajszeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom és lisztbe forgatom.
A gomba szeleteket kevés olajon megpárolom, a hús szeleteket forró olajba megsütöm, majd egy tepsibe teszem egymás mellé.
Mindegyik hússzelet tetejére gépsonkát teszek, ráteszem a gombát, majd a szalonnát és egy szelet sajtot.
Letakarom és 200 fokon 20-25 percig sütöm, majd leveszem a fóliát a tetejéről, leöntöm tejföllel, megszórom reszelt sajttal és petrezselymet szórok a tetejére.
Visszateszem a sütőbe annyi időre, amíg a sajt megolvad. Petrezselymes rizzsel és burgonya krokettel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »