Mustáros sertéscomb recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek mustár
- 2-3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió (el is hagyható)
- majoránna
- 2 tk ételízesítő
- 2 tk pirospaprika
- 3-4 ek olaj (vagy zsír)
- víz
Elkészítése:
A húst ízlés szerint kockázzuk fel. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott húst és néha megkeverve süssük fehéredésig.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk tovább pár percig, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel és keverjük alaposan össze.
Pár perc után szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze és öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst, majd főzzük puhára.
A tejfölt és a mustárt keverjük simára a liszttel, majd adjuk hozzá a puhára főtt húshoz, keverjük alaposan össze, forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot és főzzük még pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön. Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk még utána.
Ameddig a hús fő, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.
Tipp:
Tálaláskor először tegyük a köretet a tányérra, majd kanalazzuk rá a szaftos húst és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »