Mustáros sertéscomb recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek mustár
- 2-3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió (el is hagyható)
- majoránna
- 2 tk ételízesítő
- 2 tk pirospaprika
- 3-4 ek olaj (vagy zsír)
- víz
Elkészítése:
A húst ízlés szerint kockázzuk fel. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott húst és néha megkeverve süssük fehéredésig.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk tovább pár percig, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel és keverjük alaposan össze.
Pár perc után szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze és öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst, majd főzzük puhára.
A tejfölt és a mustárt keverjük simára a liszttel, majd adjuk hozzá a puhára főtt húshoz, keverjük alaposan össze, forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot és főzzük még pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön. Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk még utána.
Ameddig a hús fő, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.
Tipp:
Tálaláskor először tegyük a köretet a tányérra, majd kanalazzuk rá a szaftos húst és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »