Mustáros sertéscomb recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek mustár
- 2-3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió (el is hagyható)
- majoránna
- 2 tk ételízesítő
- 2 tk pirospaprika
- 3-4 ek olaj (vagy zsír)
- víz
Elkészítése:
A húst ízlés szerint kockázzuk fel. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott húst és néha megkeverve süssük fehéredésig.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk tovább pár percig, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel és keverjük alaposan össze.
Pár perc után szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük össze és öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst, majd főzzük puhára.
A tejfölt és a mustárt keverjük simára a liszttel, majd adjuk hozzá a puhára főtt húshoz, keverjük alaposan össze, forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot és főzzük még pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön. Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk még utána.
Ameddig a hús fő, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.
Tipp:
Tálaláskor először tegyük a köretet a tányérra, majd kanalazzuk rá a szaftos húst és úgy kínáljuk.