Mustáros, gombás tokány recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 15 dkg gomba
- 1 dl vörösbor
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- majoránna
Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágjuk, megpároljuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst. Fehéredésig sütjük, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük.
Felengedjük a vörösborral és lefedve kis lángon majdnem puhára pároljuk. Ha szükséges kis vizet öntünk alá. Hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt gombát, a hússal együtt megpuhítjuk.
Végül a tejfölt, a mustárt és a lisztet simára keverjük és besűrítjük vele a tokányt és összeforraljuk.
Főtt tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »