Mustáros, gombás tokány recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 15 dkg gomba
- 1 dl vörösbor
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- majoránna
Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágjuk, megpároljuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst. Fehéredésig sütjük, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük.
Felengedjük a vörösborral és lefedve kis lángon majdnem puhára pároljuk. Ha szükséges kis vizet öntünk alá. Hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt gombát, a hússal együtt megpuhítjuk.
Végül a tejfölt, a mustárt és a lisztet simára keverjük és besűrítjük vele a tokányt és összeforraljuk.
Főtt tésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.