Mustáros, gombás tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mustáros, gombás tokány

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 15 dkg gomba
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • majoránna

Elkészítése:

A hagymát apró kockákra vágjuk, megpároljuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst. Fehéredésig sütjük, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük.

Felengedjük a vörösborral és lefedve kis lángon majdnem puhára pároljuk. Ha szükséges kis vizet öntünk alá. Hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt gombát, a hússal együtt megpuhítjuk.

Végül a tejfölt, a mustárt és a lisztet simára keverjük és besűrítjük vele a tokányt és összeforraljuk.

Főtt tésztával tálaljuk.