Mézzel-sörrel pácolt sertéstarja recept

Hozzávalók:
Tarjához:
- 1 kg 1 centiméter vastagságú tarjaszelet
- 2-3 ek mustár
- 1 ek paradicsompüré vagy ketchup
- 2 dl a kedvenc sör
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek méz
- 2 csipet bors
- 2-3 ek olaj
Burgonyához:
- 1 fej káposzta
- 4-5 közepes méretű burgonya
- 1-1 csipet só, bors, cukor és fűszerkömény
- olaj
- löttyintésnyi almaecet vagy citromlé
Káposztasalátához:
- 3-4 káposztalevél
- 1-1 csipet só és cukor
- löttyintésnyi citromlé
- olaj
Elkészítése:
A sütés előtti nap bepácoljuk a tarjaszeleteket. Ehhez összeállítjuk a páclevet, amelyhez összekeverjük a mustárt, a paradicsompürét, a sört, a fokhagymát reszelve, valamint a mézet, a borsot és öntünk bele még olajat.
Ezután szorosan letakarjuk folpackkal, majd egy éjszakát pácolódni hagyjuk a hűtőben a húsokat.
Másnap felforrósítunk egy serpenyőt, öntünk bele egy kis olajat és belehelyezzük a tarjaszeleteket. Sütés közben mindkét oldalát megszórjuk pici sóval és borssal. Mikor szép színt kapott kész is vagyunk vele.
A köret elkészítéséhez a káposztát felkockázzuk körülbelül 1 cm-es darabokra, majd egy magas falú serpenyőben olajon megindítjuk. Megsózzuk és addig pároljuk míg össze nem esik. Közben vékonyan felszeleteljük a burgonyát, majd miután összeesetett a káposzta bele is helyezzük a serpenyőbe.
Sózzuk, borsozzuk, valamint hogy szép színt kapjon egy kis cukrot is teszünk rá fűszerkömény kíséretében. Visszavesszük a tüzet és addig pirítjuk, míg a burgonya meg nem puhul. Ez körülbelül 40-50 perc. A végén egy löttyintésnyi almaecetet, vagy citromlevet locsolhatunk rá.
Utolsó köretelemként pár levél káposztát vékonyra felcsíkozunk és egy tálba téve megsózzuk és megcukrozzuk, hogy a nedvesség eltávozzon belőle.
Miután kicsit állni hagytuk meglocsoljuk citromlével és egy kis olajjal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »