Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézzel-sörrel pácolt sertéstarja recept

Mézzel-sörrel pácolt sertéstarja
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tarjához:

    • 1 kg 1 centiméter vastagságú tarjaszelet
    • 2-3 ek mustár
    • 1 ek paradicsompüré vagy ketchup
    • 2 dl a kedvenc sör
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3-4 ek méz
    • 2 csipet bors
    • 2-3 ek olaj

    Burgonyához:

    • 1 fej káposzta
    • 4-5 közepes méretű burgonya
    • 1-1 csipet só, bors, cukor és fűszerkömény
    • olaj
    • löttyintésnyi almaecet vagy citromlé

    Káposztasalátához:

    • 3-4 káposztalevél
    • 1-1 csipet só és cukor
    • löttyintésnyi citromlé
    • olaj

    Elkészítése:

    A sütés előtti nap bepácoljuk a tarjaszeleteket. Ehhez összeállítjuk a páclevet, amelyhez összekeverjük a mustárt, a paradicsompürét, a sört, a fokhagymát reszelve, valamint a mézet, a borsot és öntünk bele még olajat.

    Ezután szorosan letakarjuk folpackkal, majd egy éjszakát pácolódni hagyjuk a hűtőben a húsokat.

    Másnap felforrósítunk egy serpenyőt, öntünk bele egy kis olajat és belehelyezzük a tarjaszeleteket. Sütés közben mindkét oldalát megszórjuk pici sóval és borssal. Mikor szép színt kapott kész is vagyunk vele.

    A köret elkészítéséhez a káposztát felkockázzuk körülbelül 1 cm-es darabokra, majd egy magas falú serpenyőben olajon megindítjuk. Megsózzuk és addig pároljuk míg össze nem esik. Közben vékonyan felszeleteljük a burgonyát, majd miután összeesetett a káposzta bele is helyezzük a serpenyőbe.

    Sózzuk, borsozzuk, valamint hogy szép színt kapjon egy kis cukrot is teszünk rá fűszerkömény kíséretében. Visszavesszük a tüzet és addig pirítjuk, míg a burgonya meg nem puhul. Ez körülbelül 40-50 perc. A végén egy löttyintésnyi almaecetet, vagy citromlevet locsolhatunk rá.

    Utolsó köretelemként pár levél káposztát vékonyra felcsíkozunk és egy tálba téve megsózzuk és megcukrozzuk, hogy a nedvesség eltávozzon belőle.

    Miután kicsit állni hagytuk meglocsoljuk citromlével és egy kis olajjal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá