Mézzel-sörrel pácolt sertéstarja recept

Hozzávalók:
Tarjához:
- 1 kg 1 centiméter vastagságú tarjaszelet
- 2-3 ek mustár
- 1 ek paradicsompüré vagy ketchup
- 2 dl a kedvenc sör
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek méz
- 2 csipet bors
- 2-3 ek olaj
Burgonyához:
- 1 fej káposzta
- 4-5 közepes méretű burgonya
- 1-1 csipet só, bors, cukor és fűszerkömény
- olaj
- löttyintésnyi almaecet vagy citromlé
Káposztasalátához:
- 3-4 káposztalevél
- 1-1 csipet só és cukor
- löttyintésnyi citromlé
- olaj
Elkészítése:
A sütés előtti nap bepácoljuk a tarjaszeleteket. Ehhez összeállítjuk a páclevet, amelyhez összekeverjük a mustárt, a paradicsompürét, a sört, a fokhagymát reszelve, valamint a mézet, a borsot és öntünk bele még olajat.
Ezután szorosan letakarjuk folpackkal, majd egy éjszakát pácolódni hagyjuk a hűtőben a húsokat.
Másnap felforrósítunk egy serpenyőt, öntünk bele egy kis olajat és belehelyezzük a tarjaszeleteket. Sütés közben mindkét oldalát megszórjuk pici sóval és borssal. Mikor szép színt kapott kész is vagyunk vele.
A köret elkészítéséhez a káposztát felkockázzuk körülbelül 1 cm-es darabokra, majd egy magas falú serpenyőben olajon megindítjuk. Megsózzuk és addig pároljuk míg össze nem esik. Közben vékonyan felszeleteljük a burgonyát, majd miután összeesetett a káposzta bele is helyezzük a serpenyőbe.
Sózzuk, borsozzuk, valamint hogy szép színt kapjon egy kis cukrot is teszünk rá fűszerkömény kíséretében. Visszavesszük a tüzet és addig pirítjuk, míg a burgonya meg nem puhul. Ez körülbelül 40-50 perc. A végén egy löttyintésnyi almaecetet, vagy citromlevet locsolhatunk rá.
Utolsó köretelemként pár levél káposztát vékonyra felcsíkozunk és egy tálba téve megsózzuk és megcukrozzuk, hogy a nedvesség eltávozzon belőle.
Miután kicsit állni hagytuk meglocsoljuk citromlével és egy kis olajjal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »