Mézzel-sörrel pácolt sertéstarja

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tarjához:

  • 1 kg 1 centiméter vastagságú tarjaszelet
  • 2-3 ek mustár
  • 1 ek paradicsompüré vagy ketchup
  • 2 dl a kedvenc sör
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek méz
  • 2 csipet bors
  • 2-3 ek olaj

Burgonyához:

  • 1 fej káposzta
  • 4-5 közepes méretű burgonya
  • 1-1 csipet só, bors, cukor és fűszerkömény
  • olaj
  • löttyintésnyi almaecet vagy citromlé

Káposztasalátához:

  • 3-4 káposztalevél
  • 1-1 csipet só és cukor
  • löttyintésnyi citromlé
  • olaj

Elkészítése:

A sütés előtti nap bepácoljuk a tarjaszeleteket. Ehhez összeállítjuk a páclevet, amelyhez összekeverjük a mustárt, a paradicsompürét, a sört, a fokhagymát reszelve, valamint a mézet, a borsot és öntünk bele még olajat.

Ezután szorosan letakarjuk folpackkal, majd egy éjszakát pácolódni hagyjuk a hűtőben a húsokat.

Másnap felforrósítunk egy serpenyőt, öntünk bele egy kis olajat és belehelyezzük a tarjaszeleteket. Sütés közben mindkét oldalát megszórjuk pici sóval és borssal. Mikor szép színt kapott kész is vagyunk vele.

A köret elkészítéséhez a káposztát felkockázzuk körülbelül 1 cm-es darabokra, majd egy magas falú serpenyőben olajon megindítjuk. Megsózzuk és addig pároljuk míg össze nem esik. Közben vékonyan felszeleteljük a burgonyát, majd miután összeesetett a káposzta bele is helyezzük a serpenyőbe.

Sózzuk, borsozzuk, valamint hogy szép színt kapjon egy kis cukrot is teszünk rá fűszerkömény kíséretében. Visszavesszük a tüzet és addig pirítjuk, míg a burgonya meg nem puhul. Ez körülbelül 40-50 perc. A végén egy löttyintésnyi almaecetet, vagy citromlevet locsolhatunk rá.

Utolsó köretelemként pár levél káposztát vékonyra felcsíkozunk és egy tálba téve megsózzuk és megcukrozzuk, hogy a nedvesség eltávozzon belőle.

Miután kicsit állni hagytuk meglocsoljuk citromlével és egy kis olajjal.