Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-gyömbéres oldalas recept

Mézes-gyömbéres oldalas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg oldalas
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 6-8 gerezd fokhagyma
    • 4 ek méz
    • 4 ek fehérborecet
    • 6 cm hosszú gyömbér
    • 6 ek olaj

    Elkészítése:

    A hagymákat megpucoljuk. A fokhagymát zúzzuk a vöröset elfelezzük és karikázzuk. A gyömbért meghámozzuk és vékonyan felszeljük.

    Egy nagyobb edényben, aminek van fedője, felmelegítjük az olajat, majd elkezdjük rajta párolni a vöröshagymát. 2-3 perc pirítás után hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd együtt pirítjuk tovább.

    Kb 5-8 perc után adjuk hozzá a mézet és a borecetet, majd kissé karamellizáljuk meg az egészet. Hogy ne égjen le, öntsünk aá kevés vizet és tegyük bele az edénybe a húsokat. Jó alaposan sózzuk meg, majd öntsük fel annyi vízzel, ami épp ellepi.

    Az edényre tegyük rá a fedőjét, majd alacsony lángon, gyöngyöztetve főzzük fedő alatt puhára a húsokat. Akkor jó, amikor már a hús puha és szinte majdnem leválik a csontról, ez kb 1 óra hossza.

    Ezután fedő nélkül, nagy lángon forraljuk el a folyadékot róla. Süssük addig, amíg a mézes szafttól meg nem karamellizálódik az oldalas.

    Amíg a hús fő, készítsünk hozzá tetszés szerinti köretet. Mi rozmaringos-kakukkfüves hasselback burgonyát készítettünk hozzá.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá