Mézes-gyömbéres oldalas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 4 ek méz
- 4 ek fehérborecet
- 6 cm hosszú gyömbér
- 6 ek olaj
- só
Elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk. A fokhagymát zúzzuk a vöröset elfelezzük és karikázzuk. A gyömbért meghámozzuk és vékonyan felszeljük.
Egy nagyobb edényben, aminek van fedője, felmelegítjük az olajat, majd elkezdjük rajta párolni a vöröshagymát. 2-3 perc pirítás után hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd együtt pirítjuk tovább.
Kb 5-8 perc után adjuk hozzá a mézet és a borecetet, majd kissé karamellizáljuk meg az egészet. Hogy ne égjen le, öntsünk aá kevés vizet és tegyük bele az edénybe a húsokat. Jó alaposan sózzuk meg, majd öntsük fel annyi vízzel, ami épp ellepi.
Az edényre tegyük rá a fedőjét, majd alacsony lángon, gyöngyöztetve főzzük fedő alatt puhára a húsokat. Akkor jó, amikor már a hús puha és szinte majdnem leválik a csontról, ez kb 1 óra hossza.
Ezután fedő nélkül, nagy lángon forraljuk el a folyadékot róla. Süssük addig, amíg a mézes szafttól meg nem karamellizálódik az oldalas.
Amíg a hús fő, készítsünk hozzá tetszés szerinti köretet. Mi rozmaringos-kakukkfüves hasselback burgonyát készítettünk hozzá.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »