Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk. A fokhagymát zúzzuk a vöröset elfelezzük és karikázzuk. A gyömbért meghámozzuk és vékonyan felszeljük.
Egy nagyobb edényben, aminek van fedője, felmelegítjük az olajat, majd elkezdjük rajta párolni a vöröshagymát. 2-3 perc pirítás után hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd együtt pirítjuk tovább.
Kb 5-8 perc után adjuk hozzá a mézet és a borecetet, majd kissé karamellizáljuk meg az egészet. Hogy ne égjen le, öntsünk aá kevés vizet és tegyük bele az edénybe a húsokat. Jó alaposan sózzuk meg, majd öntsük fel annyi vízzel, ami épp ellepi.
Az edényre tegyük rá a fedőjét, majd alacsony lángon, gyöngyöztetve főzzük fedő alatt puhára a húsokat. Akkor jó, amikor már a hús puha és szinte majdnem leválik a csontról, ez kb 1 óra hossza.
Ezután fedő nélkül, nagy lángon forraljuk el a folyadékot róla. Süssük addig, amíg a mézes szafttól meg nem karamellizálódik az oldalas.
Amíg a hús fő, készítsünk hozzá tetszés szerinti köretet. Mi rozmaringos-kakukkfüves hasselback burgonyát készítettünk hozzá.