Marinált dagadó sós-kapros burgonyával, juharszirupos sütőtökkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Marinádhoz:
- 5 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- 1 ek mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 közepes sertésdagadó
Burgonya köret:
- 6-8 szem burgonya
- ízlés szerint só
- ízlés szerint kapor
- olívaolaj
Juharszirupos sütőtökhöz:
- 1 kisebb sütőtök
- csipetnyi só
- 2-3 ek juharszirup
Elkészítése:
A marinád hozzávalóit elkeverjük, majd a húst beletesszük és letakarva kb 20 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a burgonyát, amit karikázunk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal, majd jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A húst a burgonyára tesszük, előmelegített sütőben 190 fokon együtt sütjük kb 40 percig lefedve. Sütés közben időnként megkenjük a visszamaradt páccal.
Az utolsó 20 percben levesszük a fóliát és anélkül pirítjuk.
A tököt feldaraboljuk, sózzuk és meglocsoljuk a juharsziruppal, majd készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »