Marinált dagadó sós-kapros burgonyával, juharszirupos sütőtökkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Marinádhoz:
- 5 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- 1 ek mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 közepes sertésdagadó
Burgonya köret:
- 6-8 szem burgonya
- ízlés szerint só
- ízlés szerint kapor
- olívaolaj
Juharszirupos sütőtökhöz:
- 1 kisebb sütőtök
- csipetnyi só
- 2-3 ek juharszirup
Elkészítése:
A marinád hozzávalóit elkeverjük, majd a húst beletesszük és letakarva kb 20 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a burgonyát, amit karikázunk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal, majd jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A húst a burgonyára tesszük, előmelegített sütőben 190 fokon együtt sütjük kb 40 percig lefedve. Sütés közben időnként megkenjük a visszamaradt páccal.
Az utolsó 20 percben levesszük a fóliát és anélkül pirítjuk.
A tököt feldaraboljuk, sózzuk és meglocsoljuk a juharsziruppal, majd készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »