Marinált dagadó sós-kapros burgonyával, juharszirupos sütőtökkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Marinádhoz:
- 5 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- 1 ek mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 közepes sertésdagadó
Burgonya köret:
- 6-8 szem burgonya
- ízlés szerint só
- ízlés szerint kapor
- olívaolaj
Juharszirupos sütőtökhöz:
- 1 kisebb sütőtök
- csipetnyi só
- 2-3 ek juharszirup
Elkészítése:
A marinád hozzávalóit elkeverjük, majd a húst beletesszük és letakarva kb 20 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a burgonyát, amit karikázunk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal, majd jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A húst a burgonyára tesszük, előmelegített sütőben 190 fokon együtt sütjük kb 40 percig lefedve. Sütés közben időnként megkenjük a visszamaradt páccal.
Az utolsó 20 percben levesszük a fóliát és anélkül pirítjuk.
A tököt feldaraboljuk, sózzuk és meglocsoljuk a juharsziruppal, majd készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »