Marinált dagadó sós-kapros burgonyával, juharszirupos sütőtökkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Marinádhoz:
- 5 ek szójaszósz
- 1 ek méz
- 1 ek mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 közepes sertésdagadó
Burgonya köret:
- 6-8 szem burgonya
- ízlés szerint só
- ízlés szerint kapor
- olívaolaj
Juharszirupos sütőtökhöz:
- 1 kisebb sütőtök
- csipetnyi só
- 2-3 ek juharszirup
Elkészítése:
A marinád hozzávalóit elkeverjük, majd a húst beletesszük és letakarva kb 20 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a burgonyát, amit karikázunk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal, majd jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A húst a burgonyára tesszük, előmelegített sütőben 190 fokon együtt sütjük kb 40 percig lefedve. Sütés közben időnként megkenjük a visszamaradt páccal.
Az utolsó 20 percben levesszük a fóliát és anélkül pirítjuk.
A tököt feldaraboljuk, sózzuk és meglocsoljuk a juharsziruppal, majd készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »