Marchal máj recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg sertésmáj
- 1 mk őrölt bors
- 10 dkg liszt
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 15 dkg zsír
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk, 1 cm vastagra szeleteljük. A közepén három helyen bevágjuk, így majd sütés közben nem zsugorodik össze.
A szalonnát felszeljük, a zsíron megpirítjuk, és félretesszük egy tányérra.
A lisztet a borssal elkeverjük. A szalonnás zsíron a borsos lisztbe forgatott májszeleteket fedő alatt kisütjük.
Tányérra szedjük, és a tetejére tesszük a szalonna taréjokat.
Burgonyapürével fogyasztottuk és házi savanyúsággal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









