Marchal máj recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg sertésmáj
- 1 mk őrölt bors
- 10 dkg liszt
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 15 dkg zsír
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk, 1 cm vastagra szeleteljük. A közepén három helyen bevágjuk, így majd sütés közben nem zsugorodik össze.
A szalonnát felszeljük, a zsíron megpirítjuk, és félretesszük egy tányérra.
A lisztet a borssal elkeverjük. A szalonnás zsíron a borsos lisztbe forgatott májszeleteket fedő alatt kisütjük.
Tányérra szedjük, és a tetejére tesszük a szalonna taréjokat.
Burgonyapürével fogyasztottuk és házi savanyúsággal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csábítás – 12 frissítő torta, amiből egy szelet sosem elég
Sütni sem mindig kell ahhoz, hogy igazán lenyűgöző desszertet varázsolj az
Tovább olvasom »
Sütnél valami különlegeset, de mégis ismerőset? Ez a lista neked szól!
Szereted, ha a sütik nemcsak finomak, hanem jól is mutatnak? Ezek a házias
Tovább olvasom »
Villámgyors vacsorák, amikért megőrülsz! – 12 recept, amit a család tuti kérni fog jövő héten is
Unod már a megszokott ízeket, de nincs időd órákig főzni? Ezek a villámgyor
Tovább olvasom »
Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »