Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marchal máj recept

Marchal máj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg sertésmáj
    • 1 mk őrölt bors
    • 10 dkg liszt
    • 20 dkg kolozsvári szalonna
    • 15 dkg zsír

    Elkészítése:

    A májat megtisztítjuk, 1 cm vastagra szeleteljük. A közepén három helyen bevágjuk, így majd sütés közben nem zsugorodik össze.

    A szalonnát felszeljük, a zsíron megpirítjuk, és félretesszük egy tányérra.

    A lisztet a borssal elkeverjük. A szalonnás zsíron a borsos lisztbe forgatott májszeleteket fedő alatt kisütjük.

    Tányérra szedjük, és a tetejére tesszük a szalonna taréjokat.

    Burgonyapürével fogyasztottuk és házi savanyúsággal.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá