Marchal máj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sertésmáj
  • 1 mk őrölt bors
  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 15 dkg zsír

Elkészítése:

A májat megtisztítjuk, 1 cm vastagra szeleteljük. A közepén három helyen bevágjuk, így majd sütés közben nem zsugorodik össze.

A szalonnát felszeljük, a zsíron megpirítjuk, és félretesszük egy tányérra.

A lisztet a borssal elkeverjük. A szalonnás zsíron a borsos lisztbe forgatott májszeleteket fedő alatt kisütjük.

Tányérra szedjük, és a tetejére tesszük a szalonna taréjokat.

Burgonyapürével fogyasztottuk és házi savanyúsággal.

Jó étvágyat kívánok hozzá!