Magyaros szűzérmék batáta hasábbal, salátával recept

Hozzávalók:
- 1 közepes méretű batáta
- 10 dkg vegyes zöld saláta
- 1 kk krémes balzsamecet
- 1 dl olaj
- 6 szelet sertés szűzérme
- 2 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- 1 ek magyaros fűszerkeverék
Elkészítése:
A sütést mlőző este az olívaolajat összekeverjük pár csepp citromlével és a fűszerkeverékkel, majd mindkét oldalon bekenjük a hússzeleteket.
Következő nap felhevítjük a vajat, mindkét oldalon elősütjük a hússzeleteket és melegen tartjuk.
A batátát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és forró olajban kisütjük, majd papírtörlőn felitatjuk róla a fölösleges olajat és picit megsózzuk.
Tálaláskor hengert formázunk a batátakockákból, ráteszünk egy marék salátát, meglocsoljuk balzsamecettel és a hússzeletekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »