Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós sertéspörkölt pirított tarhonyával recept

Lecsós sertéspörkölt pirított tarhonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb vagy lapocka
    • 3 vöröshagyma
    • kevés sertészsír vagy étolaj
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 2 babérlevél
    • 1 kk őrölt bors
    • 2 ek fűszerpaprika
    • 3 paradicsom
    • 4 tv paprika
    • 0,5 kg (kézi) tarhonya
    • 1 tk só
    • 3-4 ek étolaj

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, és diónyi kockákra vágjuk.

    A felaprított vöröshagymát megdinszteljük a zsíron, vagy olajon, hozzákeverjük a fűszereket, rázúzzuk a fokhagymát, beletesszük a húst, és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el!

    Kb. 1 óra lassú főzés után hozzáadjuk a hasábra vágott paprikákat és negyedelt paradicsomokat, és tovább főzzük. Ha kell, sózzuk.

    Miután megpuhult a hús, kellően lecsós ízű, sűrű, de lédús lesz a sertéspörkölt.

    A tarhonyát az olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, megsózzuk, és lassú tűzön időnként kevergetve puhára főzzük.

    Leszűrjük és tálalhatjuk!

    A lecsós sertéspörkölt pirított tarhonyával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 108 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá