Lecsós sertéspörkölt pirított tarhonyával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 3 vöröshagyma
  • kevés sertészsír vagy étolaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 3 paradicsom
  • 4 tv paprika
  • 0,5 kg (kézi) tarhonya
  • 1 tk só
  • 3-4 ek étolaj

Elkészítése:

A húst megmossuk, és diónyi kockákra vágjuk.

A felaprított vöröshagymát megdinszteljük a zsíron, vagy olajon, hozzákeverjük a fűszereket, rázúzzuk a fokhagymát, beletesszük a húst, és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el!

Kb. 1 óra lassú főzés után hozzáadjuk a hasábra vágott paprikákat és negyedelt paradicsomokat, és tovább főzzük. Ha kell, sózzuk.

Miután megpuhult a hús, kellően lecsós ízű, sűrű, de lédús lesz a sertéspörkölt.

A tarhonyát az olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, megsózzuk, és lassú tűzön időnként kevergetve puhára főzzük.

Leszűrjük és tálalhatjuk!