Krémsajtos bundában sült hússzeletek recept

Hozzávalók:
- 13 szelet hús
- 4 dl tej
- 12 ek liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db natúr tömlős krémsajt (200 g)
- 1 ek étolaj
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 2-3 gerezd fokhagyma (zúzott)
- só (ízlés szerint)
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A felszeletelt húst megmossuk, kiklopfoljuk és megsózzuk.
A tojásokat a tömlős sajttal, az őrölt fekete borssal, a zúzott fokhagymával és az étolajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Az egészet alaposan, csomómentesen összekeverjük.
A hússzeleteket a sajtos masszába jól belemártogatjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Tipp:
Ez a krémsajtos bunda mennyiség 13 db hússzeletre van megadva, de ha Te kevesebb adagot készítesz, könnyen kiszámolhatod a neked megfelelő mennyiséget. 1 dl tejhez 3 ek. lisztet kell adni. Vagyis a 6-7 db húshoz 2 dl tej és 6 ek. liszt kell kb. A tömlős krémsajtból és a tojásból is elég 1-1 db. Fokhagymából is csak 1-2 gerezd kell.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »