Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körömpörkölt recept

Körömpörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg tisztított és félbevágott köröm
    • 2 nagy fej hagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • étolaj (van aki ehhez az ételhez zsírt jobban szeret)
    • 3 dl vörösbor
    • 2 tv paprika ( az egyik, vagy legalább egy fél lehet csípős is)
    • 2 paradicsom (vagy ezek helyett fél üvegnyi lecsó)
    • 1 ek pirospaprika
    • só (ízlés szerint)
    • 1 tk őrölt bors

    Elkészítése:

    A körmöket átnézzük, ha kell megtisztogatjuk, megmossuk. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymákat összenyomjuk.

    Olajra dobjuk mindkettőt és aranybarnára pirítjuk. Míg elkészül, addig feldarabolhatjuk a megmosott paprikát és paradicsomot, úgy, mint ahogy a lecsóhoz szoktuk. Félrehúzzuk a tűzön a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük egy kevés vízzel, hogy a paprika ne égjen meg. Rátesszük a paprikát, a paradicsomot és sóval kicsit megszórva elkészítjük a lecsós alapot.

    Amikor már zsírjára sütöttük, beletesszük a körömdarabokat, jól átforgatjuk, hagyjuk pár percig, majd felöntjük a vörösborral és ha kell még, annyi vízzel, hogy kényelmesen megfőhessenek a körmök.

    Megszórjuk őrölt borssal, utána sózzuk és lefedve főzzük. Akkor van készen, ha a leve sűrű és ragacsos, a húsból pedig ha villával megemeljük, szinte kifordulnak a csontok.

    Tipp:

    Hasábokra vágott főtt krumplival és savanyúsággal vagy kovászos uborkával az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá