Hozzávalók:
Elkészítése:
A körmöket átnézzük, ha kell megtisztogatjuk, megmossuk. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymákat összenyomjuk.
Olajra dobjuk mindkettőt és aranybarnára pirítjuk. Míg elkészül, addig feldarabolhatjuk a megmosott paprikát és paradicsomot, úgy, mint ahogy a lecsóhoz szoktuk. Félrehúzzuk a tűzön a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük egy kevés vízzel, hogy a paprika ne égjen meg. Rátesszük a paprikát, a paradicsomot és sóval kicsit megszórva elkészítjük a lecsós alapot.
Amikor már zsírjára sütöttük, beletesszük a körömdarabokat, jól átforgatjuk, hagyjuk pár percig, majd felöntjük a vörösborral és ha kell még, annyi vízzel, hogy kényelmesen megfőhessenek a körmök.
Megszórjuk őrölt borssal, utána sózzuk és lefedve főzzük. Akkor van készen, ha a leve sűrű és ragacsos, a húsból pedig ha villával megemeljük, szinte kifordulnak a csontok.
Hasábokra vágott főtt krumplival és savanyúsággal vagy kovászos uborkával az igazi.