Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kőnigsbergi húsgombócok kaprimártással recept

Kőnigsbergi húsgombócok kaprimártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 zsemle
    • 1 vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 tk mustár
    • bors
    • 1 babérlevél
    • 4 szegfűszeg
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 7 dl víz

    A szószhoz:

    • 3 dkg vaj
    • 3 dkg liszt
    • 5 dl leszűrt húslé
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tejszín
    • 1 ek kapribogyó
    • kevés só
    • 1 tk citromlé
    • csipet bors

    Elkészítése:

    A zsemlét hideg vízbe beáztatjuk. Egy közepes méretű hagymát megpucolunk, és apróra kockázunk. A darált húst a jól kinyomkodott zsömlével, az apróra vágott hagymával, 1 tojásfehérjével, 1 tk mustárral, sóval, borssal ízesítjük, majd a masszából nedves kézzel gombócokat formázunk.

    Egy hagymát megpucolunk és 4 darab szegfűszeget beleszúrunk. Ezt, és egy babérlevelet 7 dl vízben felrakjuk főni, felforraljuk a vizet, majd a gombócokat belerakjuk és puhára főzzük. A levet szűrővel leszűrjük, de 5 dl-t tegyünk félre.

    A szószhoz 3 dkg vajat, vagy margarint megolvasztunk, 3 dkg lisztet hozzáadunk, és addig keverjük, amíg enyhe sárgás színt nem kap.

    Az 5 dl leszűrt lét hozzáöntjük, egy kézi habverővel elkeverjük, figyelve arra, hogy nehogy csomós legyen. A szószt felforraljuk, és még 5 percig főzzük.

    Egy tojássárgáját 1 dl tejszínnel elkeverünk, majd a szószhoz adjuk (a szószt nem szabad főznünk), nehogy kicsapódjon a tojás.

    Egy evőkanál kapribogyót hozzáadunk, sóval, borssal, 1 kávéskanál citromlével ízesítjük, a gombócokat a szószba tesszük és 5 percig állni hagyjuk benne. Párolt rizzsel, szárított kapribogyóval díszítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá