Köményes sertéssült recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéslapocka
- só ízlés szerint
- 1 mk őrölt bors
- 1 tk köménymag
- 1 paprika
- 5-6 kicsi paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek étolaj
- 2 marhahúsleves kocka
- 2 dl víz
- 1 tk liszt
- 4 dl étolaj
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és a húsok mindkét oldalát elősütjük, majd parítörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
A hússzeleteket egy nagyobb lábasba tesszük, majd ráöntjük a vizet és hozzáadjuk a köményt, majd a leveskockát is belemorzsoljuk. Lefedjük és félig puhára pároljuk.
Ekkor rászeljük a paprikát, paradicsomot és a hagymát. Tovább pároljuk és ha szükséges, öntünk még alá vizet.
Mikor készre főtt, félrehúzzuk. 1 dl vizben elkeverjük a lisztet és pirospaprikát, majd ráöntjük, csomómentesre keverjük és sűrűsödésig főzzük.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









