Kolbász sütőtökkel, hagymával, mustárszósszal recept
Hozzávalók:
- 6 db debreceni (vagy fűszeres kolbász)
- 50 dkg sütőtök cikkekre vágva
- 3 nagyobb lila hagyma
- 1/2 marék friss zsálya
- frissen őrölt színes bors
- 1 dl étolaj
- 1 tk liszt
- 1-1,5 dl erőleves
- 2 ek magos dijoni mustár
Elkészítése:
A sütőtököt pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékonyabb cikkekre. A lila hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vágjuk fel kicsit vastagabb csíkokra.
Egy tepsibe öntsük bele az olajat, majd tegyük bele a kolbászt. (villával kicsit böködjük meg)
Ezután helyezzük köré a cikkekre vágott sütőtököt és a lila hagymát, majd szórjuk meg a zsályával és frissen őröljünk rá színes borsot.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süsük kb. 40 perc alatt szép pirosra.
Amikor készre sült, vegyük ki a sütőből és szedjünk ki 2-3 evőkanál zsiradékot egy serpenyőbe, majd tegyük vissza a kikapcsolt sütőbe, és tálalásig tartsuk melegen.
Hevítsük fel a zsiradékot, majd szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk pár pillanatig. Ezután öntsük fel a erőlevessel, adjuk hozzá a magos mustárt, majd keverjük simára. Végül kevergetve főzzük pár percig, hogy egy sima szószt kapjunk.
Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én krumplipürét készítettem, mert szerintem az illik hozzá a legjobban.
Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a krumplipürét, és helyezzük mellé a sült kolbászt és a zöldségeket, majd locsoljuk meg a szósszal, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









