Kolbász sütőtökkel, hagymával, mustárszósszal recept
Hozzávalók:
- 6 db debreceni (vagy fűszeres kolbász)
- 50 dkg sütőtök cikkekre vágva
- 3 nagyobb lila hagyma
- 1/2 marék friss zsálya
- frissen őrölt színes bors
- 1 dl étolaj
- 1 tk liszt
- 1-1,5 dl erőleves
- 2 ek magos dijoni mustár
Elkészítése:
A sütőtököt pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékonyabb cikkekre. A lila hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vágjuk fel kicsit vastagabb csíkokra.
Egy tepsibe öntsük bele az olajat, majd tegyük bele a kolbászt. (villával kicsit böködjük meg)
Ezután helyezzük köré a cikkekre vágott sütőtököt és a lila hagymát, majd szórjuk meg a zsályával és frissen őröljünk rá színes borsot.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süsük kb. 40 perc alatt szép pirosra.
Amikor készre sült, vegyük ki a sütőből és szedjünk ki 2-3 evőkanál zsiradékot egy serpenyőbe, majd tegyük vissza a kikapcsolt sütőbe, és tálalásig tartsuk melegen.
Hevítsük fel a zsiradékot, majd szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk pár pillanatig. Ezután öntsük fel a erőlevessel, adjuk hozzá a magos mustárt, majd keverjük simára. Végül kevergetve főzzük pár percig, hogy egy sima szószt kapjunk.
Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én krumplipürét készítettem, mert szerintem az illik hozzá a legjobban.
Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a krumplipürét, és helyezzük mellé a sült kolbászt és a zöldségeket, majd locsoljuk meg a szósszal, és úgy kínáljuk.