Kocsonya füstölt csülökkel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg sertésköröm
- 50 dkg füstölt sertéscsülök
- 10 g fekete bors (szemes)
- ételízesítő ízlés szerint
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- oregánó ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- 2 db zellerlevél
Elkészítése:
A húsokat alaposan megtisztítjuk. A körmökről az esetleges szőrt leégetjük. A csülköt is feldaraboljuk.
Feltesszük főni annyi vízben, amennyi tányér kocsonyát szeretnénk, ha elfő, később pótoljuk.
Mikor majdnem forr, befűszerezzük. Minden zöldséget, fűszert beleteszünk, fedő alatt főzzük legalább 4 órán át.
Tányérokba szedjük a levét, de szűrőkanálon keresztül. A végén kicsontozzuk és gusztusosan elosztjuk a húsokat a tányérokban.
Hűvösre tesszük és pár óra alatt, vagy másnapra megalszik.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.